Jen malé upozornění pro ty, co snad nevědí přesně: v pondělí 27.července se začnou prodávat lístky na listopadový koncert v Rudolfinu - v pokladně FOKu v Obecním domě.
Ještě se vracím k nádhernému večeru v Náměšti: po dobrodružné cestě zacpanou dálnicí a pak oklikami přes silnice, kde se valila voda z neskutečné průtrže mračen jsem měla obavy, jak dorazíme. Ale všechno dobře dopadlo, většina nás z fanklubu seděla pospolu a obdivovali jsme krásné jeviště - malované drapérie navozovaly dojem barokního divadla.
A pak už šest hráčů souboru Private Musicke, hudba poloviny 17.století a - Magdalena Kožená. Ten večer při poslechu jejího hlasu jsem si zase naplno uvědomila, jak ona je docela jiná a skutečně výlučná mezi ostatními zpěvačkami - je to šťastné údobí, kdy může s hlasem pomocí skvělé techniky docílit vlastně všechno, co lze jen pomyslet...
A navíc - věnovala nám tento nádherný večer jako náhradu za zrušený koncert - i když jí hned nato čekalo náročné vystoupení v Aix en Provence. (Věděla jistě, jak na ní všichni čekáme a těšíme se...)
Když už píšu, tak ještě pár slov o Vivaldim: o krásných věcech říkáme, že se na ně nemůžeme vynadívat - tohle CD já si nemůžu "vynaposlouchat". (Kdybych měla uvést naprosté perly - tak např.Farnace, Orlado a Tamiri). - Čekala jsem,kdy asi přijde ten úplný vrchol - a je to (zatím!) přesně tady - tento Vivaldi je podle mého názoru skutečně vrchol mistrovského interpretačního umění Magdaleny Kožené - dokonalá souhra hlasu a orchestru, člověk se přímo ponoří do hlubin každé árie - je to jak to říká pan Hrubín: živote postůj, to je ta chvíle...
Ano, nejmilejší paní Kožená - tohle CD je prostě SKVOSTNÉ!!
Srdečně zdraví Zuzana