Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Duet?

Duet?
31. 10. 2007 22:09
Zdravím všechny!
Diskuse ohledně nového alba poněkud utichla, tak by to možná chtělo vyrukovat s novým námětem k hovoru a pravděpodobně i zamyšlení. U jednoho Magdalenina videa, které je na YouTube se v komentářích kdosi zmiňuje o tom, že by rád slyšel Magdalenu zpívat dohromady s Annou Netrebko. Připadá mi, že to je přesně z témat, která patří na toto fórum. Dokážete si vůbec představit duet Kožená/Netrebko? Nebo s kým dalším si myslíte, že by Magdalena mohla zpívat? Popřípadě, jaký kus. ;-)

Zdravím

Tereza
Re: Duet?
04. 11. 2007 17:18
Terezko !
Myslím, že lepší duet by Magdaleně seděl s Elinou Garančou - mladou , lotyšskou mezzosopranistkou !! Zkuste poslech na You Tube.
Ale stejně sólo zpěv Magdaleny je super a duety jako takové pouze zpestřením její sólové dráhy
07. 11. 2007 22:21
Luboši,
já určitě souhlasím. Napsala jsem Netrebko jako příklad, který jsem četla, samotnou by mě to asi ani nenapadlo. A ani si to vpravdě nedokážu dost dobře představit. Elina Garanča je něco docela jiného a je pravda, že tahle kombinace by mohla být pěkným zpestřením. Nicméně jsem také narážel na Magdalenino vystoupení s Dorotheou Röschmann, to by mohlo (nebo už bylo?) zajímavé.
A propos, doufám, že všichni fanoušci počítají s dalším setkáním 26. února v Brně! :-)
13. 11. 2007 15:25
Dobrý den všichni přátelé fanoušci,
zdravím všechny po zánětu průdušek, který mne sklátil a jelikož nemám doma internet, delší dobu jsem se nezapojila do diskuse, která, jak tak koukám, se má čile k světu.
O novém albu netřeba se dále zmiňovat v superlativech, je naprosto strhující, řekla bych je to Magdalenin hlas ještě v jiné dimenzi, než doposud jsme byli zvyklí, poprvé jsme ho měli možnost slyšet na srazu fanoušků, já pak přímo do sluchátek v NSR, skutečně to bere přímo za duši, CD je to skvostné. - Dívala jsem se smutně na datum 10.t.m., kdy jsme původně měli jet společně na berlínský koncert, děkuji Tereze za připomínku toho brněnského předjarního koncertu, ještě mi napadlo, že bychom mohli vycestovat na nějaký jiný její koncert přeci jenom do toho Berlína, není to daleko, kdybychom jeli společně třeba mikrobusem a složili se na cestu, přenocování bychom si někde zajistili, problém by byl asi jen s lístky, ale to se domnívám, že by nám jistě pomohl skvělý Magdalenin impresário pan Dittrich- když bychom vyjeli my "skalní" fanoušci - co tomu říkáte? Jsem schopná zajistit některé věci, ovšem například ten mikrobus bych si myslela, kdyby někdo z Vás věděl o někom, kdo ho vlastní?
Jinak myšlenka Magdaleny a Netrebko je docela zajímavá, já jsem teď sondovala situaci v ND, jak a kdy by přicházelo do úvahy její hostování, nové vedení je tomu velmi nakloněno, ovšem MK je skutečně nadlouho zabukovaná.... Když Tereza má sen o duetu, mým snem by bylo například hostování Magdaleny a Villazona v Carmen, kteréžto nastudování ona připravuje někdy na rok 2010 - že by si přivezla orchesr, dirigenta a všechno potřebné sebou - to by byla bomba! Představuju si, že i kdyby na to ministerstvo kultury mělo přispět zvláštní částkou, tohle by se uskutečnit mělo - a pamatovat na to s předstihem!
Zatím zdravím a těším se na diskusi!
Zuzana

14. 11. 2007 23:50
Zdravím!
Nápad s Berlínem by se mi moc zamlouval, ale já osobně bych to viděla nejdřív tak na léto. Na brněnský koncert už se těším a doufám, že všechno klapne.
Co se týká duetu, tak ten rozhodně mým snem není. Spíš naopak, dost dobře si to nedovedu představit. Nicméně pravda je, že na Villazona v roce 2011 jsem zvědavá.
A pokud je řeč o našem Národním divadle, taky jsem četla něco o tom, že nový ředitel opery by chtěl do ND dovést třeba i Magdalenu, ale myslím si, že momentálně je to hudba hodně vzdálené budoucnosti. Ale kdo ví, třeba se to podaří, každopádně by to bylo skvělé ;-)
16. 11. 2007 18:35
Prosím, milé přítelkyně po netu z Brna a okolí - pomozte mi - kde se dá koupit lístek na únorový koncert v Besedním domě? Když jsem se snažil někam dovolat, tak to vypadlo, že Brno o vystoupení vůbec neví...
Moc děkuji za zprávu!
Petr z Plzně
18. 11. 2007 18:18
Ahoj Petře,

zjistím a dám vědět. Budu zhánět i pro sebe.

Zdraví Olga Z Kanic / u Brna/
21. 11. 2007 17:12
Ahoj Petře,

zjistila jsem na CEMA, že termín koncertu vůbec ještě není jistý, lístky by byly k prodefi až po 1.1.08 v obvyklých předprodejích. Zkuste zavolat po 1.1. na tel.č. 542 213 053 / což je zastoupení CEMA Polní ul, Brno/ a tam by byla možnost rezervace vstupenek.

Zdraví Olga.
26. 11. 2007 15:35
Mnohokáte děkuji, Olgo!
Hned po Novém roce se na CEMA obrátím a budu doufat, že to vyjde!
srdečně zdraví a ještě jednou děkuje i za ostatní
Petr
27. 11. 2007 16:22
Ahoj Petře,

nemᚠza co, sháněla jsem tuto informaci i pro sebe. Doufám, že vám pomůže a lístky seženete. Snad se nám to podaří a mohli by jsme se na koncertě sejít a poznat se navzájem, když máme takový krásný společný zájem jako je zpěv Magdaleny Kožené. Přeji mnoho úspěchů. A kdo máte zájem o setkání napište a něco zorganizujeme. Těší se na vás všechny Olga.
05. 12. 2007 13:24
A small addition:

[o2active.idnes.cz]

Michael
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.